Hösten 2021 startar ett nationellt seminarium i Zoom för historiker som är intresserade av att diskutera och utveckla historieundervisningen i högskolan.

Det finns intresse för ett forum där undervisningsintresserade historiker kan mötas och samtala om pedagogiska artiklar och utvecklingsprojekt och diskutera erfarenheter, utmaningar och lösningar. Mot den bakgrunden är seminariet om historieundervisning i högskolan tänkt att hållas i Zoom ett par gånger per termin. Första seminariet äger rum torsdagen den 23 september, kl. 13.15–15.00, och då finns det också utrymme att inventera angelägna samtalsämnen och diskutera hur vi vill att seminariet ska fungera.

För att få Zoomlänk och underlag till seminariet, skicka ett mejl till arrangörerna, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Utifrån dessa anmälningar sätter vi ihop en epostlista för seminariet. Om du är förhindrad att vara med den 23 september men vill få inbjudan till kommande seminarier, kan du anmäla dig för att bli tillagd till seminariets epostlista. 

 

Sök nyheter

Svenska Historiska Föreningen
Universitetsvägen 10 A:918
106 91 Stockholm

 

Webbredaktör: Anna Friberg

 

Kansli: Nils Fabiansson