Scandinavian Journal of History, grundad 1976, är den ledande internationella vetenskapliga tidskriften med inriktning mot nordisk historia. Den utkommer med fem nummer per år på engelska och innehåller lektörsgranskade uppsatser, debattartiklar, litteraturöversikter och kortrecensioner.

Tidskriften publiceras i tryckt och elektronisk version av det internationella förlaget Taylor & Francis för de historiska föreningarnas i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige räkning. För mer information, se tidskriftens hemsida.

Som svensk redaktör för Scandinavian Journal of History ansvarar du tillsammans med redaktörskollegorna från de övriga nordiska länderna för tidskriftens vetenskapliga kvalitet och innehåll. Arbetet innefattar kontakter med artikelförfattare, lektörer, recensenter och andra skribenter samt kvalitetsgranskning av insända manus. Tidskriften tillämpar så kallad double blind peer-review och för att finna lämpliga lektörer måste du ha god överblick över historieämnet, såväl nationellt som internationellt. I arbetsuppgifterna ingår även att redigera texter för att säkerställa att dessa håller en hög vetenskaplig standard och relevans, medan språkgranskning sker externt. Som redaktör har du stora möjligheter att påverka tidskriftens innehåll och framtida utveckling.

Vi söker dig som har en doktorsexamen i ett historiskt ämne och god insyn i den internationella historieforskningen i och om Norden. Noggrannhet, organisationsförmåga, pålitlighet, samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i skrift på engelska är förutsättningar för arbetet.

Docentkompetens är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av redaktionellt arbete. Uppdraget är arvoderat och arvodets storlek fastställs årligen av styrelsen för Svenska Historiska Föreningen.

För ytterligare upplysningar om uppdraget, kontakta tidskriftens nuvarande svenska redaktör, dr Mart Kuldkepp, University College London (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefon +44 7402 529 652) eller Svenska Historiska Föreningens ordförande, professor Stefan Eklöf Amirell, Linnéuniversitetet (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., telefon 0470-767848)

Sista ansökningsdag är den 25 oktober 2021. Ansökan ska bestå av ett personligt brev, CV samt namn och kontaktuppgifter till tre referenspersoner. Ansökan, med rubriken ”Ansökan redaktör SJH” i ämnesfältet, skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Se annonsen som pdf.

Sök nyheter

Svenska Historiska Föreningen
Universitetsvägen 10 A:918
106 91 Stockholm

 

Webbredaktör: Anna Friberg

 

Kansli: Nils Fabiansson