Senaste nyheter

Som medlem i Svenska Historiska Föreningen får Du numer inte bara tillgång till Historisk tidskrift utan också föreningens andra tidskrift, Scandinavian Journal of History.

Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria, tilldelas Stora historiepriset 2022. Priset, som är Sveriges största historiepris, delas ut på Sörmlands museum i Nyköping torsdagen den 15 september.

Ny ordförande för Svenska Historiska Föreningen är sedan gårdagens årsmöte docent Karin Hassan Jansson, Uppsala universitet.

Svenska Historia Föreningens årsmöte kommer att hållas torsdagen den 12 maj 2022, kl. 17.00, i lokalen A900 på Stockholms universitet.

Den tryckta utgåvan av Historisk tidskrift 2022:1 är nu under distribution. Den digitala utgåvan kan läsas av Svenska Historiska Föreningens medlemmar på OJS:  https://www.historisktidskrift.se

Sök nyheter

Svenska Historiska Föreningen